Favoriti veljače 2018. - a little make up obsessed

Favoriti veljače 2018.

Iako je cijela zima bila poprilično blaga, veljača nas je podsjetila kako zima treba izgledati. Hladno vrijeme, snijeg, vjetar, sve je to ono što ostavlja trag na našoj koži. Tada koža zahtjeva još dodatne njege da bi ostala u dobrom stanju. Zahvaljujući ovim proizvodima, mogu se pohvaliti da mi je koža bila nahranjena i nije negativno reagirala na vremenske uvjete.

Prije svega, podsjetit ću vas kakvu kožu imam. Moja koža je mješovita, s masnijom t zonom, sklona komedonima i dehidraciji te osjetljiva. Uz to, imam i seboreični dermatitis koji držim pod kontrolom.


Kako mi je koža osjetljiva, posvetila sam se dosta njenom "jačanju". Naime, kod osjetljive kože se preporuča koristiti proizvode koji ne samo da smiruju kožu nego i jačaju njen zaštitni sloj i opuštaju ju (u smislu reakcije na stres).
Novexpert Magnezijeva vodica* je dizajnirana baš za osjetljivu kožu. Ima trenutni učinak u smislu hidratacije, a uz to, umiruje kožu i djeluje na upale izazvane onečišćenjem. Ja sam primjetila da, uz to što mi hidratizira kožu, djeluje i na umirenje kože. 

REN Skincare Anti-redness serum** je još jedan proizvod za osjetljivu kožu. Djeluje na crvenilo (tvrdnja proizvođača - ja osobno uglavnom nemam problema s crvenilom), smanjuje iritacije i jača kožu kako bi bila otpornija na vanjske utjecaje. REN filozofija kad je u pitanju osjetljiva koža je da ju treba "trenirati" kako bi bila što manje osjetljiva i njihova Evercalm linija baš to radi. Sadrži beta glucan koji jača kožu, smanjuje iritacije i upale, hijaluronsku kiselinu koja hidratizira kožu i sprječava dehidraciju i mliječne polipeptide koji imaju anti-ageing učinak. 

Rouge Bunny Rouge Sketches On Water je tonirana krema koja mi je idealna u ovo hladnije doba godine. Ostavlja prirodan finish, ima srednje prekrivanje, u sastavu ima vitamine A i E, hijaluronsku kiselinu i nimalo ne "izmuči" kožu, kao što to znaju uraditi neki puderi zimi. Nakon cjelodnevnog nošenja, koža je i dalje fino hidratizirana, a opet, nije da se s njom zasjajim nakon 2 sata.

Madara Plum Plum balzam za usne** mi je izvrstan to go balzam za usne. Hrani usne, no ukoliko su vam u baš jako lošem stanju, ipak preporučam Nuxe Reve de Miel balzam za usne. Meni je bio dovoljan, izvrstan je i ispod ruževa, ali navečer i dalje usne namažen Nuxe balzamom.

Kat von D ruž u nijansi Miss Argentina je ruž u koji sam skroz zaljubljena ♥ I inače obožavam KvD ruževe, imaju mi najbolju formulu. Nije mi se dalo previše šminkati, a kad stavim ovaj ruž, odmah izgleda kao da sam se full potrudila oko šminke.

Gucci Flora EDP je miris za kojim sam posegnula nakon nekoliko godina. Zaboravila sam kako mi odgovara zimi iako inače nisam ljubitelj tako slatkih mirisa. Masu komplimenata dobijem kad ga nosim.

Imamo li koji zajednički favorit? Što ste vi voljele u zadnje vrijeme? Imate li kakvu preporuku?

*PR uzorak (iskustva napisana u recenzijama na ovom blogu su iskrena neovisno o porijeklu proizvoda.)
** iako radim u tvrtki koja je uvoznik i distributer za REN i Madaru, to nije utjecalo na moje mišljenje niti na recenziju proizvoda 

CONVERSATION

3 komentari:

  1. Zanima me ova tonirana krema,sviđa mi se sastav.Gdje kupiti,ima li spf i kolika je cijena?Nijanse?Hvala!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Košta 49€, dostupna je na njihovoj službenoj stranici. Nema SPF, ovdje možeš pročitati više o njoj: https://en.rougebunnyrouge.com/make-up/complexion/foundations/tinted-moisturiser.html?color=Adansonia

      Izbriši